Maakwerk

Architectuur is zoveel meer dan alleen wat we zien. In de beleving van een ruimte wordt er veel bepaald door de gebruikte materialen en detaillering. Hoe een dichtvallende deur klinkt, hoe geluid weerkaatst wordt, hoe een oppervlak aanvoelt, het draagt allemaal bij aan een prettige ervaring van een plek.

Dat besef heeft ervoor gezorgd dat wij in veel projecten materiaal als vertrekpunt nemen. Materiaalkeuze beïnvloedt alle aspecten van de gebouwde omgeving. Van de duurzaamheid en levensduur tot de sfeer en tactiliteit. Daarin vindt de naam Atelier to the Bone zijn oorsprong: wij trachten bij elk project tot het uiterste te gaan.

Als het even kan bouwen we daarom graag zelf: materiaal verwerken tot ruimte is een schitterend ambacht, zorgt voor een sterke verbinding met de projecten die we doen, en maakt ons keer op keer betere ontwerpers.

In de wens om met elk ontwerp ook bewuster met onze omgeving om te gaan is de materiaalkringloop ook iets waar we zo creatief mogelijk mee omgaan. Bijvoorbeeld door van het afvalhout uit het ene project een tafel te maken voor het andere project. Of door restmateriaal van een recyclingbedrijf te verwerken tot een expositie, en vervolgens te zorgen dat er meubels van worden gemaakt.

Van stoel tot stad, altijd to the bone.

Kunnen we voor jou iets maken?