Atelier to the Bone

Atelier to the Bone verbindt mensen en materiaal. Wij zijn ontwerpers én makers met een grote fascinatie voor de manier waarop mensen hun omgeving gebruiken.

Ontwerpen betekent voor ons ontdekken, ervaren, prototypen en verwonderen. Afwisselend met hart en hoofd, met kennis en intuïtie. Ontwerpen is een proces, waarin wij met aandacht en vindingrijkheid tot heldere en creatieve oplossingen komen. Wij zien de stad als nooit voltooid laboratorium, want wat vandaag vernieuwend wordt gevonden is morgen alweer achterhaald. In die wereld zijn wij op ons best. Ondersteund door analoog en digitaal gereedschap, maar bovenal ondersteund door een kring van multidisciplinaire vernieuwers werken we naar een toekomst waarin we steeds minder impact op onze planeet hebben, en steeds meer waardevols toevoegen aan onze leefomgeving. Daar komen we alleen gezamenlijk uit door te durven dromen en tegelijkertijd te durven proberen.

Onze andere kijk op de relatie tussen mens en omgeving is niet onopgemerkt gebleven. Met de sociale insteek van Schuttingtaal kregen we de Jonge Architectenprijs 2013, met een flexibel meubel wonnen we de Broeinest competitie. In Kaiserslautern hebben we Europan12 gewonnen door een ontwikkelstrategie in plaats van een blauwdruk te maken voor een verlaten industrieterrein. Voor ons een bevestiging dat er behoefte is aan vernieuwing, aan collectief verder kijken dan de gebaande paden en samen dromen van een duurzame toekomst.

Atelier to the Bone is een samenwerking van 3 verschillende complementaire karakters en in elke ontwerpuitdaging vindt ieder karakter zijn weg om te doen waar hij goed in is. Daarbij werken we vanuit NulZes, een collectief van ontwerpers bij wie allemaal werk en persoonlijke missie gelijk staan. Een perfecte omgeving om samen te groeien.

Onze visie laat zich niet beperken tot een bepaalde schaal. De wijze waarop wij met elkaar en onze omgeving om willen gaan staat bij Atelier to the Bone centraal. Daarom ontwerpen wij van stoel tot stad.

De Gezichten

 • Jeroen van Aerle
  Jeroen van Aerle

  Creatieve alleskunner met wilde ideeën. Jeroen kan perfect de balans bewaken tussen stijlvol en vernieuwend. De knipoog in onze ontwerpen zijn meestal van zijn hand.

 • Beerd Gieteling
  Beerd Gieteling

  Onze consistente afmaker met droge humor, rots in de branding van Atelier to the Bone. Beerd is analoog en digitaal een held in schetsen en verbeelden, niet zelden doorslaggevend om in een vroeg stadium de handen op elkaar te krijgen.

 • Philippe Rol
  Philippe Rol

  Altijd op zoek naar nieuwe verbindingen, liefst met andere disciplines en als het even kan met Bourgondische ondertoon. Philippe is altijd in voor experimenten. Een heldere kerngedachte is in zijn ogen essentieel, maar hij heeft ook oog voor detail.