Jaar:
2015

Locatie:
Helmond, Nederland

Schaal:
500 – 5000 m2

In samenwerking met:
Pauwert Architectuur

Hoofdkantoor Driessen HRM

Het snelgroeiende bedrijf Driessen HRM uit Helmond zocht een innovatief ontwerp voor een nieuw kantoorgebouw naast hun bestaande kantoor. Naast een geschikte aansluiting op het bestaande kantoor en een gemoedelijke uitstraling was ook een heldere toekomstvisie essentieel voor het ontwerp. Omdat de veranderingen binnen het bedrijf elkaar in rap tempo opvolgen, moest het nieuwe ontwerp op een innovatieve manier toekomstbestendig worden gemaakt. Het bedrijf moet in verschillende richtingen kunnen groeien, zonder dat in het ontwerp maar met 1 scenario rekening gehouden is.

Samen met Van den Pauwert architecten, een Eindhovens bureau met veel ervaring in utiliteitsbouw en specialisten in prefab en heldere stramienen, is een ontwerp gemaakt waarbij de organisatie een maximale flexibiliteit heeft om het gebouw in te delen. Daarnaast is de perfecte tool ontwikkeld waarmee iedere medewerker heel eenvoudig kan meepuzzelen om gezamenlijk een optimale ruimte-indeling te creëren.

Het resultaat is een plat gebouw met zeer heldere organisatie. Parkeren onder het gebouw, met daarboven een tweelaags gebouw dat met een hoge glazen gevel en enkele patio’s zorgt voor een hele lichte en frisse werkomgeving. Door het gebouw heen komen vaste werkplekken, flexibele werkplekken en ontspanning geclusterd voor, met daartussen de buitenruimte en de horeca. Alle functies kunnen eenvoudig van plek wisselen door de heldere moduulmaat, en de verhouding in vloeroppervlak tussen de functies kan ook eenvoudig wijzigen.

< terug naar overzicht

Related Projects