Jaar:
2012

Type:
Prijsvraag

Schaal:
< 5 m2

Links:
www.architectenwerk.nl
www.architectenweb.nl

Achter Behang

Een werkruimte in huis kan heel handig zijn, maar hoe combineer je een werkruimte met je woonomgeving als je geen extra ruimte beschikbaar hebt? Voor de eerste ronde van de Jonge Architectenprijs 2012 stond deze vraag centraal, en is ‘Achter het behang’ ontstaan. Want de omgekeerde vraag is ook relevant: hoe kan je lekker wonen als de woonkamer ook als werkruimte wordt gebruikt? Eigenlijk doe je natuurlijk niets liever met die ene persoon in huis die alleen maar op zijn laptop is gefocust…

Het idee is eenvoudig: als de wand bekleed wordt met een rekbare maar sterke stof, kan de wand zowel een vlakke wand zijn als de werkplek niet gebruikt wordt, maar ook een werkplek door enkele eenvoudige elementen tussen de bestaande wand en de stof te plaatsen. De spanning in de stof zorgt ervoor dat de objecten op hun plaats blijven, en door losse stokken erbij te steken heb je goed in de hand waar je nog iets extra ruimte creëert.

Zo ontstaat de ideale plaats om je terug te trekken en volledig op je werk gefocust te zijn. En de omgeving? Die heeft nergens last van.

Achter het behang is het allereerste ontwerp dat Jeroen, Beerd en Philippe samen hebben gemaakt, en vormde een testcase voor de samenwerking die Atelier to the Bone heeft gemaakt tot wat het nu is. Met dit idee kregen wij de derde prijs in de eerste ronde van de Jonge Architectenprijs 2012:

Related Projects